Mapy, przewodniki
Wyszukiwarka
Kalendarz imprez
Subskrypcja

Nowe wydawnictwa
  • 2018-04-28 09:46

    Gdy w 1995 roku miałem okazję otrzymać od autora książkę z dedykacją, przeczytałem ją od deski do deski w zaledwie dwa dni. Od tego czasu minęło sporo lat, ukazały się kolejne wydania „Zwyciężyć znaczy przeżyć”, co raz to grubsze, uzupełniane o kolejne rozdziały. Całkiem niedawno, nakładem wydawnictwa Bezdroża ukazało się czwarte wydanie książki, które objętością w niczym nie przypomina już pamiętnej książki w niebieskiej okładce sprzed niemal ćwierć wieku

  • 2018-04-27 07:34

    Wydawnictwo Compass znane było do tej pory przede wszystkim z turystycznych wydawnictw, które swym zasięgiem obejmowały Beskidy i Tatry. Od kilku lat jednak pojawiają się tytuły sudeckie, początkowo nieśmiało, teraz już coraz odważniej. Wśród oferty wydawnictwa mamy między innymi przewodnik po Głównym Szlaku Sudeckim, a także mapy Gór Złotych, Ziemi kłodzkiej, Masywu Śnieżnika i Gór Sowich. Najnowszym produktem jest mapa najwyższego sudeckiego pasma: Karkonoszy oraz Gór Izerskich

  • 2018-04-13 22:11

    Przedstawiamy Wlastimila Hofmana również jako człowieka poezji, w której, jak i w malarstwie, dawał wyraz swemu wewnętrznemu, duchowemu światu. Znaczącą część informacji o życiu artysty dostarczyła korespondencja jego i jego żony, udostępniona przez przyjaciół malarza i zbieraczy a także opowieści mieszkańców Szklarskiej Poręby. Materiał ilustracyjny w większości stanowią zdjęcia rodzinne Hofmanów oraz czarno-białe i barwne reprodukcje znanych i nieznanych obrazów malarza

  • 2018-03-31 09:32

    Miedzianka to takie miejsce, gdzie… czas płynie w drugą stronę. Od tego, co jest, do tego, co było, przez co jej dziejowy koniec okazuje się… jej początkiem. Tutejsza czasoprzestrzeń zakrzywia się, wywołując przejmujący dreszcz, który im dłużej tutaj jesteśmy, tym bardziej czegoś się od nad domaga. Ale czego? Spośród resztek murów słyszymy cichutkie: Memento…

  • 2018-03-26 22:23

    Oddajemy do rąk czytelników pierwszą publikację dotyczącą kulinarnych przepisów pogranicza śląsko-łużyckiego. Kuchnia i przepisy kulinarne stanowią jeden z najistotniejszych elementów kultury narodów, narodowości i religii, mają również znaczący wpływ na ogólne utożsamianie się z grupą i miejscem. Kuchnia naszego regionu bogato czerpie ze smaków grup narodowościowych, etnicznych i religijnych, które osiedliły się na tym terenie po II wojnie światowej

Wizyt:
Dzisiaj: 124Wszystkich: 2686051

Biofarma Pod Hájkem

Biofarma pod Hájkem

Horní Branná 117
512 36 Horní Branná

tel. +420 487 989 076
kom. +420 910 050 070

e-mail: booking@chatapodhajkem.cz
www: www.ubytovani-stravovani-krkonose.cz

 



     Zapraszamy do Hornej Bránnej, uroczej miejscowości położonej pomiędzy dwoma ośrodkami turystycznymi: Jilemicą oraz Vrchlabí, u stóp Karkonoszy. Na naszej farmie gospodarzymy w sposób ekologiczny. Naszym gościom oferujemy zakwaterowanie w pensjonacie na terenie gospodarstwa, a dla większych grup możliwość wynajęcia Chaty pod Hájkem, która w pięciu sypialniach pomieści 16 osób, posiada również świetlicę, w której można wspólnie spędzić wolny czas oraz kuchnię do dyspozycji gości.

     Dla mniejszych grup i dla gości ceniących sobie większy komfort, oferujemy noclegi w rodzinnych apartamentach Pensjonatu pod Hájkem. Oba obiekty oddalone są od siebie o zaledwie 50 metrów. W pensjonacie znajdują się trzy apartamenty. Każdy z nich ma dwie sypialnie oraz własną łazienkę. W wyposażeniu apartamentów znajdziecie Państwo m.in. szafę, wieszaki, lustro, stolik nocny, taborety. Do dyspozycji gości jest również wellness z jacuzzi, infrasauną i miejscem do relaksu. Przy domu jest również miejsce do odpoczynku w ogrodzie, plac zabaw dla dzieci oraz zewnętrzny, kryty basen.

     Na parterze pensjonatu znajduje się przestronna restauracja farmerska, w której nie palimy tytoniu. Jest do dyspozycji nie tylko gości pensjonatu, ale również chaty. Posiłki przygotowujemy z lokalnych składników, oferujemy prawdziwą domową kuchnię, którą z pewnością docenią miłośnicy zdrowego, dobrego jedzenia. Dla wielbicieli potraw mięsnych i dużych porcji, mamy „chłopskie” dania z wołowiny, dla pań przygotowaliśmy dania z warzyw, ziarna oraz zbóż rzekomych, dzieciom polecamy smaczne dania z cielęciny. Mięso wykorzystywane w restauracji pochodzi z ekologicznej hodowli. Pozostałe składniki kupujemy przeważnie z zaprzyjaźnionych z nami gospodarstw.

     Serdecznie zapraszamy!
 

Galeria

  • Dodaj link do:
  • facebook.com
 

Komentarze

Komentarz
Facebook