Mapy, przewodniki
Wyszukiwarka
Kalendarz imprez
Subskrypcja

Nowe wydawnictwa
  • 2018-09-19 07:14

    “Ten dom ma tajemnicę. Skarby i sekrety Dolnego Śląska” to już siódmy tom przewodników innych niż wszystkie. Tym razem autorka poprowadzi Was szlakiem zamków i pałaców, w których rozegrały się mroczne wydarzenia, zaprosi na wspólnie poszukiwanie zaginionych kolekcji, opowie nie tylko o skarbach, ale i o do dziś niewyjaśnionych zbrodniach. Wśród bohaterów tej książki odnajdziecie m.in. rosyjską kochankę właściciela zamku Czocha, czy zamordowaną przez wuja młodą milionerkę z Wlenia...

  • 2018-09-19 07:08

    To już drugi z serii przewodników emocjonalnych Wydawnictwa Ad Rem. Tym razem w osobistej, pełnej oryginalnych skojarzeń opowieści Czytelnik zabrany zostaje do podziemnego świata Kowar, odbywa podróż w czasie do miasta, w którym jeszcze nie tak dawno wydobywano uran. Autor Jarosław Szczyżowski ukazuje Kowary jak miasto oglądane w negatywie. Jakby rzeczywistość nie przyznawała się tutaj do samej siebie, odwracała na lewą stronę, udawała. Ale co? I dlaczego?

  • 2018-09-04 09:23

    Przewodnik prowadzi po atrakcyjnych turystycznie i licznie odwiedzanych latem i zimą masywów górskich okalających Kotlinę Kłodzką, którymi są: Góry Stołowe, Orlickie, Bystrzyckie, Masyw Śnieżnika, Góry Bialskie, Złote i Bardzkie. Opisano liczne uzdrowiska: Kudowa, Polanica, Duszniki, Lądek oraz zabytkowe miasta i miasteczka: Kłodzko, Bystrzyca, Złoty Stok, Srebrna Góra, Radków, Ścinawka, Wambierzyce

  • 2018-09-04 07:50

    W sprzedaży jest już wrześniowy numer magazynu turystyki rowerowej "RowerTour". Jak w każdym numerze, wewnątrz znaleźć mozna wiele ciekawych informacji, inspiracji do niezwykłych podróży, a także nowinki sprzętowe i wieści ze świata dwóch kółek. Tym razem redakcja proponuje m.in. eksplorację Świętokrzyskiego Parku Narodowego, single tracki w okolicach Szczecina, a także relacje z rowerowych wędrówek po Korsyce, Sardynii, Czechach oraz miejscach egzotycznych...

  • 2018-07-25 07:25

    Z niezwykłą regularnością ukazuje się Magazyn turystyki górskiej "npm", którego 209. numer pojawił się właśnie na półkach w księgarniach i kioskach. Wśród wielu ciekawych artykułów warto zwrócić uwagę na rozmowę z Rafałem Fronią, prywatnie właścicielem jeleniogórskiego wydawnictwa "Plan", którego mapy znają wszyscy miłośnicy Sudetów, himalaistą, a ostatnio autorem książki "Anatomia góry"

Wizyt:
Dzisiaj: 247Wszystkich: 2902830

Biofarma Pod Hájkem

Biofarma pod Hájkem

Horní Branná 117
512 36 Horní Branná

tel. +420 487 989 076
kom. +420 910 050 070

e-mail: booking@chatapodhajkem.cz
www: www.ubytovani-stravovani-krkonose.cz

 



     Zapraszamy do Hornej Bránnej, uroczej miejscowości położonej pomiędzy dwoma ośrodkami turystycznymi: Jilemicą oraz Vrchlabí, u stóp Karkonoszy. Na naszej farmie gospodarzymy w sposób ekologiczny. Naszym gościom oferujemy zakwaterowanie w pensjonacie na terenie gospodarstwa, a dla większych grup możliwość wynajęcia Chaty pod Hájkem, która w pięciu sypialniach pomieści 16 osób, posiada również świetlicę, w której można wspólnie spędzić wolny czas oraz kuchnię do dyspozycji gości.

     Dla mniejszych grup i dla gości ceniących sobie większy komfort, oferujemy noclegi w rodzinnych apartamentach Pensjonatu pod Hájkem. Oba obiekty oddalone są od siebie o zaledwie 50 metrów. W pensjonacie znajdują się trzy apartamenty. Każdy z nich ma dwie sypialnie oraz własną łazienkę. W wyposażeniu apartamentów znajdziecie Państwo m.in. szafę, wieszaki, lustro, stolik nocny, taborety. Do dyspozycji gości jest również wellness z jacuzzi, infrasauną i miejscem do relaksu. Przy domu jest również miejsce do odpoczynku w ogrodzie, plac zabaw dla dzieci oraz zewnętrzny, kryty basen.

     Na parterze pensjonatu znajduje się przestronna restauracja farmerska, w której nie palimy tytoniu. Jest do dyspozycji nie tylko gości pensjonatu, ale również chaty. Posiłki przygotowujemy z lokalnych składników, oferujemy prawdziwą domową kuchnię, którą z pewnością docenią miłośnicy zdrowego, dobrego jedzenia. Dla wielbicieli potraw mięsnych i dużych porcji, mamy „chłopskie” dania z wołowiny, dla pań przygotowaliśmy dania z warzyw, ziarna oraz zbóż rzekomych, dzieciom polecamy smaczne dania z cielęciny. Mięso wykorzystywane w restauracji pochodzi z ekologicznej hodowli. Pozostałe składniki kupujemy przeważnie z zaprzyjaźnionych z nami gospodarstw.

     Serdecznie zapraszamy!
 

Galeria

  • Dodaj link do:
  • facebook.com
 

Komentarze

Komentarz
Facebook