Mapy, przewodniki
Wyszukiwarka
Kalendarz imprez
Subskrypcja

Nowe wydawnictwa
  • 2017-07-07 13:40

    Szczegółowa relacja opisująca szlak bojowy 6 Armii gen. Władymira Głuzdowskiego i wspierającego ją 7 Korpusu Zmechanizowanego Gwardii od przyczółku malczyckiego do bram Wrocławia. Autorzy, Robert Primke i Maciej Szczerepa,  dzień po dniu, a czasami nawet godzina po godzinie, ukazują przebieg walk w rejonie Malczyc, Środy Śląskiej, Kostomłotów, Kątów Wrocławskich, Kobierzyc, dzisiejszych dzielnic Wrocławia: Leśnicy, Strachowic, Muchoboru Wielkiego, Oporowa i wielu innych miejscowości

  • 2017-07-07 06:57

    Książka Bartłomieja Grzegorza Sali "Drewniane zabytki polskich Karkonoszy" proponuje Czytelnikom spotkanie z szesnastoma obiektami najwyższej grupy górskiej Sudetów w całości lub znacznej części wykonanych w drewnie. Autor skupia się na historii i tradycjach opisanych zabytków, jednocześnie stawiając na zwięzłość przekazu. Niewielka publikacja zaprasza turystów do obejrzenia drewnianych skarbów Karkonoszy i zachęca do zagłębienia się w ich przeszłość

  • 2017-04-06 22:14

    W swojej najnowszej książce, Marek Gaworski zaprasza w podróż w czasie. Śląskie zamki mają bogate dzieje pisane nie tylko przez wydarzenia historyczne, ale również ich właścicieli. W albumie przedstawionych zostało ponad sto rezydencji szlacheckich. Krótki opis (również w języku niemieckim) ilustrowany jest zawsze archiwalnym zdjęciem obiektu, często z jego właścicielami, czy w postaci scenek rodzajowych. Pozycja szczególnie cenna dla miłośników dawnych klimatów...

  • 2017-04-01 21:37

    Przewodnik "Na tropie zaginionego Breslau" to propozycja dla zwolenników nieszablonowego zwiedzania miasta, którzy chcieliby się zapoznać z historią i architekturą Wrocławia, zagłębiając się jednocześnie w świat znakomitych powieści kryminalnych Marka Krajewskiego. Literacki spacer z dreszczykiem będzie okazją do poznania złożonego i wyjątkowego charakteru miasta...

  • 2017-03-26 08:00

    Nie znam drugiej książki, która w tak dojmujący sposób ukazywałaby sprawy ludzi mieszkających u stóp Karkonoszy. Autorka wprowadza nas w środowisko laborantów, a poniekąd i ich przeciwników – medyków, ukazuje nam mechanizmy ich konfliktów, które jak wiemy z historii doprowadziły do całkowitego zniwelowania tych pierwszych. Oto przed naszymi oczami stają dojrzali mistrzowie laboranckiego fachu i narybek szykujący się do przejęcia warsztatów, gdy nadejdzie czas na zmianę

Wizyt:
Dzisiaj: 2010Wszystkich: 1887793

Biofarma Pod Hájkem

Biofarma pod Hájkem

Horní Branná 117
512 36 Horní Branná

tel. +420 487 989 076
kom. +420 910 050 070

e-mail: booking@chatapodhajkem.cz
www: www.ubytovani-stravovani-krkonose.cz

 



     Zapraszamy do Hornej Bránnej, uroczej miejscowości położonej pomiędzy dwoma ośrodkami turystycznymi: Jilemicą oraz Vrchlabí, u stóp Karkonoszy. Na naszej farmie gospodarzymy w sposób ekologiczny. Naszym gościom oferujemy zakwaterowanie w pensjonacie na terenie gospodarstwa, a dla większych grup możliwość wynajęcia Chaty pod Hájkem, która w pięciu sypialniach pomieści 16 osób, posiada również świetlicę, w której można wspólnie spędzić wolny czas oraz kuchnię do dyspozycji gości.

     Dla mniejszych grup i dla gości ceniących sobie większy komfort, oferujemy noclegi w rodzinnych apartamentach Pensjonatu pod Hájkem. Oba obiekty oddalone są od siebie o zaledwie 50 metrów. W pensjonacie znajdują się trzy apartamenty. Każdy z nich ma dwie sypialnie oraz własną łazienkę. W wyposażeniu apartamentów znajdziecie Państwo m.in. szafę, wieszaki, lustro, stolik nocny, taborety. Do dyspozycji gości jest również wellness z jacuzzi, infrasauną i miejscem do relaksu. Przy domu jest również miejsce do odpoczynku w ogrodzie, plac zabaw dla dzieci oraz zewnętrzny, kryty basen.

     Na parterze pensjonatu znajduje się przestronna restauracja farmerska, w której nie palimy tytoniu. Jest do dyspozycji nie tylko gości pensjonatu, ale również chaty. Posiłki przygotowujemy z lokalnych składników, oferujemy prawdziwą domową kuchnię, którą z pewnością docenią miłośnicy zdrowego, dobrego jedzenia. Dla wielbicieli potraw mięsnych i dużych porcji, mamy „chłopskie” dania z wołowiny, dla pań przygotowaliśmy dania z warzyw, ziarna oraz zbóż rzekomych, dzieciom polecamy smaczne dania z cielęciny. Mięso wykorzystywane w restauracji pochodzi z ekologicznej hodowli. Pozostałe składniki kupujemy przeważnie z zaprzyjaźnionych z nami gospodarstw.

     Serdecznie zapraszamy!
 

Galeria

  • Dodaj link do:
  • facebook.com
 

Komentarze

Komentarz
Facebook