Mapy, przewodniki
Wyszukiwarka
Kalendarz imprez
Subskrypcja

Nowe wydawnictwa
  • 2017-11-16 16:53

    Ukazało się drugie wydanie książki poświęconej wyjątkowej postaci Gór Izerskich, Gustavovi Ginzelowi. Znany podróżnik i pábitel* przedostał się do ludzkiej świadomości przede wszystkim jako właściciel Gnojnej Chaty w Jizerce, którą aż do pożaru w 1995 r. każdorocznie nawiedzały tysiące turystów. "Po pierwszym wydaniu odezwało się do mnie wielu innych pamiętnikarzy i kamratów Gustava Ginzela, którzy słowem i obrazem uzupełnili sylwetkę, w pierwszym wydaniu ledwie naszkicowanej - powiedział autor Jan Šebelka

  • 2017-11-03 12:27

    Zioła i ich lecznicze wykorzystanie to temat coraz głośniej dyskutowany. A zielarskie, czyli laboranckie tradycje Karkonoszy i Gór Izerskich, mimo że niegdyś tak rozsławiające nasze góry, wciąż pozostają nieco w ukryciu. Naprzeciw zainteresowaniu nimi wychodzi publikacja Laboranci u Ducha Gór. Stanowi ona poniekąd kontynuację odkrywania tradycji kulturowych regionu, którymi Autor zajął się w wydanej kilka lat temu książce Walonowie u Ducha Gór

  • 2017-10-13 20:32

    Album z fotografiami Louisa Hardouina, mistrza sztuki kulinarnej, który od 1909 do 1926 roku kierował kuchnią na dworze Hochbergów w Książu. Wielkiej pasji fotograficznej Francuza zawdzięcza Książ unikatowe zdjęcia, cudem ocalałe w zbiorach rodzinnych. Są to obrazy zatopionej w zieleni dumnej bryły zamku i jego okolic, arystokratycznych właścicieli i zatrudnianych przez nich pracowników. Hardouin uchwycił swoim aparatem krajobrazy wszystkich pór roku – tutejszą florę i faunę...

  • 2017-10-13 20:29

    Prezentowana monografia poświęcona krzyżom kamiennym, tym pomnikom przeszłości, które zdają się nieść ze sobą nieprzenikonione tajemnice dramatycznych wydarzeń sprzed stuleci, łączy cechy pracy naukowej i popularyzatorskiej. Dlatego może po nią sięgnąć nie tylko historyk, ale każdy czytelnik zainteresowany tym tematem albo historią swojej małej ojczyzny. Autorzy przedstawiają w książce oryginalne ustalenia, których dokonali na podstawie szczegółowo udokumentowanej ogromnej kwerendy

  • 2017-10-08 20:41

    Wydawnictwo Replika wydało w ostatnim czasie ciekawe książki, które zapoznają czytelników z dziejami, tajemnicami i legendami dwóch popularnych wśród miłośników Sudetów zamków: Czocha i Grodno. Polecamy je uwadze naszych czytelników, podobnie jak i kilka innych książek, które ukazały się nakładem Repliki. Poniżej prezentujemy je w formie krótkich opisów, wszystkie tytuły dostępne są w naszej Sudeckiej Księgarni Wysyłkowej…

Wizyt:
Dzisiaj: 2354Wszystkich: 2229073

Pensjonat Nikola

Pensjonat Nikola
Pec pod Sněžkou 170

tel. +420 499 736 151
fax +420 499 736 251

e-mail: nikola-pec@volny.cz 
www: www.nikolapec.cz

 

 


     W samym centrum Peca pod Sněžką, przy drodze prowadzącej do ośrodka narciarskiego, stoi rodzinny pensjonat Nikola. Zakwaterowanie znajdziecie w nim w 2- i 3-osobowych pokojach, z mozliwością dostawienia dodatkowego posłania. Dom został wybudowany na miejscu starszej chałupy, w roku 1930, ale jego właściciele Alena i Vladimír Novotni, wyremontowali go i rozbudowali. Podstawą oferty są 2- oraz 3-osobowe pokoje, wyposażone w łazienki, telewizję, lodówkę i mały sejf. Swój wolny czas goście mogą spędzić w stylowej jadalni, w której znajduje się również bar. W jadalni do dyspozycji gości jest kuchenka mikrofalowa i czajnik bezprzewodowy. W całym domu jest dostęp do sieci bezprzewodowej WiFi. Śniadania serwujemy w formie bufetu.

     W pensjonacie dowiecie się Państwo o okolicznych atrakcjach, co pomoże Wam zaplanować dzień. Spod domu można wyruszyć na wiele znakowanych tras, zarówno pieszych, jak i rowerowych. Zimą, 100 metrów od domu jest przystanek skibusa, ale można również bezpośrednio od domu zjechać do najbliższego wyciągu i w ciągu 10 minut znaleźć się przy najlepszych wyciągach i trasach zjazdowych w Pecu. Na nartach można również wrócić do pensjonatu. Goście pensjonatu Nikola nie mają problemu z parkowaniem, ani latem, ani zimą.

     Serdecznie zapraszamy!
 

Galeria

  • Dodaj link do:
  • facebook.com
 

Komentarze

Komentarz
Facebook