Mapy, przewodniki
Wyszukiwarka
Kalendarz imprez
Subskrypcja

Nowe wydawnictwa
  • 2018-04-28 09:46

    Gdy w 1995 roku miałem okazję otrzymać od autora książkę z dedykacją, przeczytałem ją od deski do deski w zaledwie dwa dni. Od tego czasu minęło sporo lat, ukazały się kolejne wydania „Zwyciężyć znaczy przeżyć”, co raz to grubsze, uzupełniane o kolejne rozdziały. Całkiem niedawno, nakładem wydawnictwa Bezdroża ukazało się czwarte wydanie książki, które objętością w niczym nie przypomina już pamiętnej książki w niebieskiej okładce sprzed niemal ćwierć wieku

  • 2018-04-27 07:34

    Wydawnictwo Compass znane było do tej pory przede wszystkim z turystycznych wydawnictw, które swym zasięgiem obejmowały Beskidy i Tatry. Od kilku lat jednak pojawiają się tytuły sudeckie, początkowo nieśmiało, teraz już coraz odważniej. Wśród oferty wydawnictwa mamy między innymi przewodnik po Głównym Szlaku Sudeckim, a także mapy Gór Złotych, Ziemi kłodzkiej, Masywu Śnieżnika i Gór Sowich. Najnowszym produktem jest mapa najwyższego sudeckiego pasma: Karkonoszy oraz Gór Izerskich

  • 2018-04-13 22:11

    Przedstawiamy Wlastimila Hofmana również jako człowieka poezji, w której, jak i w malarstwie, dawał wyraz swemu wewnętrznemu, duchowemu światu. Znaczącą część informacji o życiu artysty dostarczyła korespondencja jego i jego żony, udostępniona przez przyjaciół malarza i zbieraczy a także opowieści mieszkańców Szklarskiej Poręby. Materiał ilustracyjny w większości stanowią zdjęcia rodzinne Hofmanów oraz czarno-białe i barwne reprodukcje znanych i nieznanych obrazów malarza

  • 2018-03-31 09:32

    Miedzianka to takie miejsce, gdzie… czas płynie w drugą stronę. Od tego, co jest, do tego, co było, przez co jej dziejowy koniec okazuje się… jej początkiem. Tutejsza czasoprzestrzeń zakrzywia się, wywołując przejmujący dreszcz, który im dłużej tutaj jesteśmy, tym bardziej czegoś się od nad domaga. Ale czego? Spośród resztek murów słyszymy cichutkie: Memento…

  • 2018-03-26 22:23

    Oddajemy do rąk czytelników pierwszą publikację dotyczącą kulinarnych przepisów pogranicza śląsko-łużyckiego. Kuchnia i przepisy kulinarne stanowią jeden z najistotniejszych elementów kultury narodów, narodowości i religii, mają również znaczący wpływ na ogólne utożsamianie się z grupą i miejscem. Kuchnia naszego regionu bogato czerpie ze smaków grup narodowościowych, etnicznych i religijnych, które osiedliły się na tym terenie po II wojnie światowej

Wizyt:
Dzisiaj: 156Wszystkich: 2676658

Stary Młyn (Przesieka)

Stary Młyn

ul. Karkonoska 3
58-563 Przesieka

tel. 75 762 17 36
kom. 504 079 094

e-mail: somi@op.pl
www: www.stary-mlyn-przesieka.pl

 



     Zapraszamy do spędzenia czasu w urokliwej Przesiece. W dolinie Starego Młyna czeka na Państwa spokój, malownicze widoki i natura w swojej najpiękniejszej formie. W Starym Młynie odnajdziecie Państwo współczesny komfort w zabytkowych wnętrzach. Młyn jest jedynym zabytkiem Przesieki i kryje ślady wielowiekowej działalności.

     W każdym pokoju przygotowano czajnik. Istnieje możliwość korzystania z aneksu kuchennego (bez możliwości przygotowania obiadów). Nieopodal znajdują się lokale gastronomiczne i sklep spożywczy. W budynku przygotowaliśmy dla gości salonik z kominkiem. W budynku jest dostęp do internetu bezprzewodowego. Przy domu przygotowano miejsce na ognisko, grilla. Przy posesji płynie potok Podgórna, a tuż za mostkiem nad potokiem pienią się kaskady. Stary Młyn jest więc idealnym miejscem na pobyt dla Morsów, miłośników zimowych kąpieli w górskim potoku. Sąsiedztwo lasu powoduje, że chętnie odwiedzają nas miłośnicy bezkrwawych łowów z aparatem fotograficznym.

     Oferujemy Państwu noclegi w komfortowych pokojach Starego Młyna. Do dyspozycji gości oddajemy pokoje 2-, 3-, 4-osobowe, wszystkie z łazienkami wyposażonymi w wannę lub prysznic. Pokoje oraz łazienki są po gruntownym remoncie i modernizacji, lecz zachowały dawny urok dzięki pieczołowitej konserwacji zabytkowych elementów. Istnieje możliwość skorzystania ze wspólnej kuchni.

     Serdecznie zapraszamy!
 

Galeria

  • Dodaj link do:
  • facebook.com
 

Komentarze

Komentarz
Facebook