Mapy, przewodniki
Wyszukiwarka
Kalendarz imprez
Subskrypcja

Nowe wydawnictwa
  • 2017-11-16 16:53

    Ukazało się drugie wydanie książki poświęconej wyjątkowej postaci Gór Izerskich, Gustavovi Ginzelowi. Znany podróżnik i pábitel* przedostał się do ludzkiej świadomości przede wszystkim jako właściciel Gnojnej Chaty w Jizerce, którą aż do pożaru w 1995 r. każdorocznie nawiedzały tysiące turystów. "Po pierwszym wydaniu odezwało się do mnie wielu innych pamiętnikarzy i kamratów Gustava Ginzela, którzy słowem i obrazem uzupełnili sylwetkę, w pierwszym wydaniu ledwie naszkicowanej - powiedział autor Jan Šebelka

  • 2017-11-03 12:27

    Zioła i ich lecznicze wykorzystanie to temat coraz głośniej dyskutowany. A zielarskie, czyli laboranckie tradycje Karkonoszy i Gór Izerskich, mimo że niegdyś tak rozsławiające nasze góry, wciąż pozostają nieco w ukryciu. Naprzeciw zainteresowaniu nimi wychodzi publikacja Laboranci u Ducha Gór. Stanowi ona poniekąd kontynuację odkrywania tradycji kulturowych regionu, którymi Autor zajął się w wydanej kilka lat temu książce Walonowie u Ducha Gór

  • 2017-10-13 20:32

    Album z fotografiami Louisa Hardouina, mistrza sztuki kulinarnej, który od 1909 do 1926 roku kierował kuchnią na dworze Hochbergów w Książu. Wielkiej pasji fotograficznej Francuza zawdzięcza Książ unikatowe zdjęcia, cudem ocalałe w zbiorach rodzinnych. Są to obrazy zatopionej w zieleni dumnej bryły zamku i jego okolic, arystokratycznych właścicieli i zatrudnianych przez nich pracowników. Hardouin uchwycił swoim aparatem krajobrazy wszystkich pór roku – tutejszą florę i faunę...

  • 2017-10-13 20:29

    Prezentowana monografia poświęcona krzyżom kamiennym, tym pomnikom przeszłości, które zdają się nieść ze sobą nieprzenikonione tajemnice dramatycznych wydarzeń sprzed stuleci, łączy cechy pracy naukowej i popularyzatorskiej. Dlatego może po nią sięgnąć nie tylko historyk, ale każdy czytelnik zainteresowany tym tematem albo historią swojej małej ojczyzny. Autorzy przedstawiają w książce oryginalne ustalenia, których dokonali na podstawie szczegółowo udokumentowanej ogromnej kwerendy

  • 2017-10-08 20:41

    Wydawnictwo Replika wydało w ostatnim czasie ciekawe książki, które zapoznają czytelników z dziejami, tajemnicami i legendami dwóch popularnych wśród miłośników Sudetów zamków: Czocha i Grodno. Polecamy je uwadze naszych czytelników, podobnie jak i kilka innych książek, które ukazały się nakładem Repliki. Poniżej prezentujemy je w formie krótkich opisów, wszystkie tytuły dostępne są w naszej Sudeckiej Księgarni Wysyłkowej…

Wizyt:
Dzisiaj: 2346Wszystkich: 2229065

Pod Smerkami

Pod Smerkami

ul. Słowackiego 17
58-580 Szklarska Poręba

tel. 501 026 529

e-mail: biuro@podsmerkami.pl
www: www.podsmerkami.pl

 



     "Pod Smerkami" to pięknie położony pensjonat w urokliwej krainie Rzepióra. Sercem tego regionu jest Szklarska Poręba - doskonałe miejsce wypadowe do zwiedzania całych Sudetów Zachodnich, oferujące liczne atrakcje. Spośród naszych 10 pokoi każdy wybierze coś odpowiedniego do swoich wymagań, niezależnie od tego, czy pragnie zrelaksować się na balkonie, napawając się przy tym pięknymi widokami, czy też zasięgnąć informacji o świecie, oglądając TV. U nas Wasz wypoczynek będzie niezapomniany i na pewno powrócicie w nasze progi, a my z chęcią powitamy Was o każdej porze roku.

     Naszym Gościom oferujemy dwa drewniane, nowo oddane do użytku domki, piętrowe, w każdym po pięć pokoi o różnym standardzie (balkon, łazienka z prysznicem w pokoju, kablowa telewizja, Wi-Fi, kominek). Pokoje są 2-, 3-osobowe z możliwością dostawki. Na wyposażeniu każdego pokoju znajduje się sosnowa komoda, ława z drewna sosnowego, szafa na garderobę, biurko z oświetleniem, łóżko małżeńskie i rozkładana, 2-osobowa kanapa. Przy pięknej pogodzie, z balkonów można podziwiać  widok na Szrenicę. Nasi goście mają również możliwość korzystania z grilla oraz wędzarni. W każdy domku jest kuchnia z pełnym  wyposażeniem i narciarnia z suszarką na buty narciarskie.

     Serdecznie zapraszamy!
 

Galeria

  • Dodaj link do:
  • facebook.com
 

Komentarze

Komentarz
Facebook